Skip to content

Habitaren Kansainvälinen Ystävä

Joka vuosi Habitare kutsuu kylään muotoilualan kansainvälisen vaikuttajan, joka valitsee kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt Habitaren tarjonnasta sekä pitää puheen tapahtuman avajaispäivänä. Kansainvälinen Ystävä valitaan vuosittain alan vaikuttajien joukosta, joka toinen vuosi liike-elämästä ja joka toinen alan sisältöpuolelta. Kansainvälinen Ystävä käy vuoropuhelua Habitaren kanssa muotoilun suuntauksista, toimialan trendeistä ja markkinatilanteesta. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2023 on tekstiiliyhtiö Kvadratin toimitusjohtaja ja Madridissa sijaitsevan IE School of Architecture and Designin professori Anders Byriel.

Habitaren Kansainvälisinä Ystävinä ovat olleet aiemmin brittiläinen arkkitehti, kuraattori, tutkija ja toimittaja Joseph Grima, italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi, Cooper Hewitt Smithsonian Designmuseon pääkuraattori Cara McCarty, MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai ja designkriitikko, -vaikuttaja ja kirjoittaja Alice Rawsthorn.

Kansainväliset Ystävämme

Kansainvälinen Ystävä 2023: Anders Byriel

Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2023 on tekstiiliyhtiö Kvadratin toimitusjohtaja ja Madridissa sijaitsevan IE School of Architecture and Designin professori Anders Byriel.

Lue lisää

Kansainvälinen Ystävä 2022: Joseph Grima

Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2022 on brittiläinen arkkitehti, kuraattori, tutkija ja toimittaja Joseph Grima. Hän Domus-lehden entinen päätoimittaja, Design Academy Eindhoven -korkeakoulun luova johtaja ja Milanon triennaalin muotoilun pääkuraattori.

Lue lisää

Kansainvälinen Ystävä 2019: Alberto Alessi

Alberto Alessi on Alessin pääjohtaja. Alberton aikana Alessi-yhtiö on työskennellyt tiiviisti ulkomaisten arkkitehtien ja muotoilijoiden kanssa ja laajentanut yhtiön tunnettuutta ympäri maailmaa. Alessi on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita ja kuratoinut Milanon designmuseo Triannalen näyttelyn vuonna 2011.

Lue lisää

Kansainvälinen Ystävä 2018: Cara McCarty

Cara McCarty on Cooper Hewitt Smithsonian Design Museumin pääkuraattori, joka vastaa museon taiteellisesta linjasta ja johtaa näyttelyiden suunnittelua. Hänellä oli johtava rooli Cooper Hewitt -museon vuonna 2014 tehdyssä remontissa, jossa museo päivitettiin 2000-luvun tarpeisiin aina yleissuunnitelmasta immersiivisten tilojen ja osallistavien kävijäkokemusten luomiseen.

Lue lisää

Kansainvälinen Ystävä 2017: Masaaki Kanai

Masaaki Kanai on työskennellyt MUJIn omistavan Ryohin Keikaku Co. Ltd johtotehtävissä vuodesta 1993. MUJI tunnetaan kohtuuhintaisista, vähäeleisen kauniista arkiesineistä, vaatteista ja kodintarvikkeista, joita yhdistävät käyttäjälähtöisyys, laadukkaat materiaalit ja rationaalinen tuotantoprosessi.

Lue lisää

Kansainvälinen Ystävä 2016: Alice Rawsthorn

Designkriitikko ja kirjoittaja Alice Rawsthorn oli Habitaren ensimmäinen Kansainvälinen Ystävä. Alice kirjoittaa designista kansainväliseen New York Timesiin ja taidelehti Frieze Magazineen.

Lue lisää