Skip to content

Makuuhuoneen sisustus – katso viisi vinkkiä!

Kaipaako makuuhuoneesi päivitystä, mutta olet epävarma sisustukseen liittyvissä valinnoissa? Kurkkaa vinkkimme makuuhuoneen sisustukseen ja luo harmoninen tunnelma makuuhuoneeseesi!

1. Vähemmän on makuuhuoneessa enemmän

Karsi makuuhuoneestasi kaikki turha ja tarpeeton. Kun satsaat turvallisiin, puhtaisiin materiaaleihin ja teet makuuhuoneestasi rauhoittavan ja kutsuvan ympäristön, sinne on ilo mennä lepäämään. Älä säilytä pölyä kerääviä esineitä makuuhuoneessasi ja pidä huolta, että myös sängyn alunen pääsee tuulettumaan. Kun luot makuuhuoneen, missä viihdyt, unikin tulee paremmin.


Matrin Slim-pääty ja Base-Skirt helmalakanat tekevät sängystä ryhdikkään ja ilmavan. Kuva: Anna Biström.

2. Sängynpääty määrittää makuuhuoneen tyylin

Sängynpääty tekee vuoteestasi ryhdikkäämmän ja luo makuuhuoneeseen haluamasi ilmeen. Se tekee vuoteestasi kutsuvan ja entistäkin mukavamman: sitä vasten on miellyttävä nojata vaikka lempikirjaa lukiessa.


Matrin rottinkinen Lempi-pääty luo lempeän ja luonnonläheisen ilmeen makuuhuoneeseen. Kuva: Designtales / Our Foodstories.

3. Helmalakanalla huolittelet ja yhtenäistät

Makuuhuoneen sisustus kaipaa harmoniaa ja rauhallista tunnelmaa. Kun yhtenäistät helmalakanan ja sängynpäädyn tyylin, teet makuuhuoneesta harmonisemman. Helmalakana ympäröi runkopatjan sivut ja suojaa vuodettasi pidentäen sen käyttöikää. Sen lisäksi helmalakana viimeistelee makuuhuoneen tyylin ja tekee vuoteesta huolitellun oloisen – myös silloin, kun sänky on petaamatta.

Makuuhuoneen sisustus kaipaa harmoniaa ja rauhallista tunnelmaa
Kuvassa Matrin Slim pääty ja Full-Skirt helmalakana puuvillaisella Alaska-kankaalla. Kuva: MATRI / Unto Rautio.

4. Väriä vai lempeitä luonnonsävyjä? Päätä itse!

Kun pidät makuuhuoneen värimaailman rauhoittavissa, lempeissä värisävyissä saat luotua levollisen tunnelman. Neutraaleja värejä on myös helppo yhdistellä keskenään. Jos haluat korostaa esimerkiksi sängynpäätyä ja pidät rohkeammista väreistä, mikään ei estä valitsemasta päätyyn voimakkaampaa sävyä.


Kuvassa Matrin Basic Round-pääty samettisella verhoilulla. Kuva: MATRI / Unto Rautio.

5. Luonnonmateriaalit ja irtopäälliset

Pääasiassa luonnonmateriaaleista koostuvat kankaat eivät pölyynny yhtä helposti kuin synteettiset materiaalit. Kun sängynpäädyn verhoilu ja helmalakana ovat irrotettavissa, niiden huolto helpottuu, mutta voit halutessasi vaihtaa niillä myös vuoteen ilmeen uusimatta itse runko-osia.


Irrotettavilla päällisillä sängyn huolto helpottuu. Kuva: Riika Wikberg/Coterie.

Tutustu kuvissa näkyviin Matrin sängynpäätyihin ja helmalakanoihin, sekä muihin makuuhuoneen sisustusvinkkeihin täällä