Skip to content

Habitare 2019 – vinkit messuille

Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna kokosi jälleen vinkkejä Habitare -messuille. Habitaren tarjonta puheenvuoroineen ja työpajoineen sekä satoine osastoineen on niin laaja ja inspiroiva, että useamman päivän messulipun hankkiminen on suositeltavaa! Tuotamme myös useita kansainvälisen tason näyttelyitä yhdessä alan osaajien kanssa. Messuilla on mahdollisuus nähdä ja kuulla uutta – jotain mitä ei muualla koe!

Muista myös ihana Habi Kids! Habi Kids -alueella aika kulkee kuin siivillä – hyppää jättimäisen Kaupunkipelin pyörteisiin ja opi uutta pääkaupungistamme Helsingistä.

Osta liput

 

Tässä Lauran vinkit Habitare-messuille:

Näe Habitaren virtuaalinen kodinmallisto

Tule katsomaan, miten matto lentää ja virtuaalinen pilvi leijailee Ahead-hallissa! Muotoilija Laura Väinölän suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri yllättää monitasoisuudellaan ja esittelee Habitaren ensimmäisen aineettoman kodinmalliston. Tämän mahdollistaa lisätyn todellisuuden teknologiaa hyödyntävä Arilyn-sovellus, jonka käytössä opastamme Arena-ohjelmalavan luona. Lataa sovellus puhelimeesi etukäteen: Androidille (Google Play-kauppa), iPhonelle (App Store)

Lue lisää

Tapaa designin supertähti Alberto Alessi

Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019 Alberto Alessi valitsee Habitaresta omat suosikkinsa ja pitää puheenvuoron avajaispäivänä keskiviikkona 11.9.2019. Alberto on idearikas visionääri, jonka suorasanaista ja luovaa esiintymistä odotan innolla. Hänen todella pitkä kokemuksensa maailman muotoilukentän keskiössä tuo mielenkiintoisen näkökulman Habitareen. Tapahtumaan saapuu myös Alessin pop up -myymälä!

Alberton puheenvuorot Habitaressa

Kokoa oma materiaalikollaasi

Habitarematerials on Habitaren uusi näyttelyosasto, jossa voit tutkia ja yhdistellä erilaisia materiaaleja ja värejä sekä tehdä oman materiaalikollaasin. Kollaasista voi ottaa kuvan muistilapuksi, Nemo arkkitehtien Jussi ja Maria Laine opastavat kollaasien tekemisessä koko Habitaren ajan!

Habitarematerials – päivän kollaasit Arena-lavalla

Viisi päivää puheenvuoroja ympäri maailmaa

Habitare tarjoilee päivittäin mielenkiintoisia puheenvuoroja eri puolilta maailmaa. On suorastaan luksusta saada näin paljon tietoa ja ihanaa inspiroitua lahjakkaiden ihmisten esityksistä. Tule kuuntelemaan esimerkiksi vuosittaisen, suositun näyttelymme Signalsin trendiluento ja Zero Waste-paneelikeskustelu kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta. Tämän vuoden teemaamme Mindspaces tulevat avaamaan Mia Dillemuth ja Antti Rimminen puheenvuorossaan Trendit ja ilmiöt Mindspaces – Mielen tiloja -teeman taustalla.

Tutustu koko ohjelmaan

Habitare on myös 9 näyttelyä

Tiesitkö että Habitare tarjoaa myös joukon upeita, visuaalisesti ja sisällöllisesti inspiroivia näyttelyitä? Rakastettuihin klassikoihin lukeutuvat muun muassa trendinäyttely Signals sekä uudelle muotoilulle omistautuneet Protoshop ja Talentshop.

Kaikki Habitaren näyttelyt

Habi Kids -alueella pelataan Helsinki-peliä

Habitaren lastenalueelle rakentuu suurikokoinen lautapeli, josta voi bongata Helsingistä tuttuja maamerkkejä. Pelialueelta löytyvän vanhan helsinkiläisen lehtikioskin myyjältä saa nopat ja peliohjeen, mutta alueelle voi tulla myös vain rennosti hengailemaan ja leikkimään, tai vaikkapa osallistumaan muskariin.

Habi Kids -ohjelma

Luther Isokon -näyttely tuo Habitareen palan Lontoota ja Tallinnaa

Saksalaisesta taide- ja arkkitehtuurikoulusta aikoinaan nimensä saanut Bauhaus täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Bauhausilla on ollut hyvin suuri vaikutus muotoilukenttään laajasti maailmassa. Mutta mikä yhdistää Suomen, Bauhausiin ja virolaisen vanerin valmistajaan A.M. Lutheriin sekä brittiläiseen Isokoniin? Magnus Englund ja Leyla Daybelge kertovat keskiviikkona 11.9. kiinnostavista linkeistä näiden maiden ja Bauhasin välillä. Luther Isokon -näyttely esittelee aiheeseen liittyvää harvinaista esineistöä.

Tutustu näyttelyyn

Miten tuoksut vaikuttavat ja luovat tunnelmia tiloihin?

Ruotsalaisen Muro Scents -tuoksubrändin perustajat Wolf Fischer ja Biola Kadiri Fischer kertovat lauantaina 14.9. tuoksujen merkityksestä ympäristöön. Yritys on ottanut vaikutteita japanilaisesta suitsukekulttuurista ja sen moninaisesta merkityksestä jokapäiväisessä elämässä. Muro Scents on hiljattain tehnyt yhteistyötä muun muassa huonekaluyritys Zanatin kanssa.

Tutustu puheenvuoroon
Astu sisään Habitaren inspiroivaan, silmiä hivelevään maailmaan! Tutustu tapahtuman koko ohjelmaan täällä