9 vinkkiä Habitare-messuille

Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna kokosi yhdeksän vinkkiä Habitare -messuille. Habitaren ja ammattilaisille suunnatun Habitare Pron tarjonta puheenvuoroineen ja työpajoineen sekä satoine osastoineen on niin laaja ja inspiroiva, että useamman päivän messulipun hankkiminen on suositeltavaa! Voit myös ostaa messuilta seuraavan päivän edullisen lipun.

Osta liput

Tässä Lauran vinkit Habitare-messuille!

Cara McCartyn valinnat ja keynote-puheenvuoro

Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2018 on kokenut designalan ammattilainen New Yorkista. On aina kiinnostavaa kuulla miten suomalainen muotoilukenttä näyttäytyy ulkopuolisen silmin. Caran keynote-puheenvuorossa kuullaan hänen laajaa kokemustaan ja näkemystään alasta ja ilmiöistä. Näistä puheenvuoroista oppii aina uutta.

Cara McCarty valinnat Arena-lavalla kesiviikkona 12.9. klo 13.00
Cara McCartyn Keynote puheenvuoro Arena-lavalla kesiviikkona 12.9. klo 15.00

Lue lisää
Noel Kingsbury

Kukapa ei rakastaisi runsaita ja kauniita viheralueita ja puutarhoja! Odotan kovasti kuulevani miten arvostettu brittiläinen puutarhasuunnittelija Noel Kingsbury näkee kasvit ja miten hän loihtii uskomattoman upeita kokonaisuuksia julkisiin tiloihin ja kodin puutarhoihin. Noelin osaamista käyttävät niin arkkitehdit, maisema-arkkitehdit, alan oppilaitokset sejä taiteilijat. Nyt saamme kuulla harvinaisen puheenvuoron alan gurulta.

Noelin Keynote puheenvuoro Arena-lavalla torstaina 13.9. klo 15.00

Lue lisää
Habi Kids

Jos voisin, olisin täällä lähes koko tapahtuman ajan! Uudessa paikassa Folk-hallissa sijaitsevassa Habi Kidsissä on takuuvarmasti hyvää ohjelmaa ja kiva olla! Janine Rewellin suunnittelema upea visuaalisuus ja hauska näkökulma Habitare-teemaan tuovat luonnon Habi Kidsiin. Pääsemme kurkkimaan maan alle ja ötököiden maailmaan. Haltia ja Aino Heikkinen tuottavat monipuolisen työpajaohjelman, johon haluaisin ehdottomasti osallistua yhtenä lapsista.

Aino Heikkinen ja Janine Rewell haastattelussa

Lue lisää
Signals

Habitaren trendinäyttely kerää tämän hetken ilmiöitä yhteen maailmalta. Aina yhtä inspiroiva Signals on valmis kattaus meille kaikille, jotka haluamme saada uusia ajatuksia työhömme, kotiimme tai mökille. Näyttely antaa uutta näkemystä ja tietoa sisustamisesta sekä trendeistä yleensä. Susanna Björklundin ja Sisse Collanderin kokoama Signals-trendinäyttely on yksi Habitaren vuosittain kansainvälisesti eniten huomiota saama kokonaisuus.

Susanna Björklundin Signals-trendiluento Arena-lavalla keskiviikkona 12.9. klo 14.00

Lue lisää
The Block

Blockista löytää uuden polven muotoilijat ja kyvyt! The Block on kokonainen kortteli, joka koostuu näyttelyistä, osastoista ja oppilaitoksien esillepanoista. Imu Designin kuratoima Protoshop täyttää tänä vuonna 10-vuotta, joten näemme kaksi ihanaa Protoshop-kokonaisuutta. Tämän vuoden uudet ideat ja kokoelman kymmenen vuoden taipaleelta. Talentshop esittelee neljä uutta suomalaista suunnittelijalahjakkuutta, joita kannattaa seurata. Lisäksi alueella on alan oppilaitoksia ja uuden polven yrittäjiä omilla osastoillaan. The Block on myös vuosittain laajasti noteerattu ulkomaisia medioita myöten.

Protoshopin ja Talentshopin nuoret suunnittelijat haastattelussa Arena-lavalla torstaina 13.9. klo 13.00

Lue lisää
Kaj Franck -palkintonäyttely

Näemme tänä vuonna pitkästä aikaa muotia. Kaj Franck –palkinnon sai 2017 suunnittelija Anna Ruohonen, jonka ydinarvoja ovat ajaton ja kestävä muoti. Kuten pitkään käytössä kestävä muki, myös vaate voi kestää aikaa ja käyttöä vuosia. Annan klassinen linja ja hyvin valitut materiaalit kiinnostavat aina.

Anna Ruohosen haastattelu Arena-lavalla 13.9. klo 12.00

Lue lisää
Habitare-suunnittelukilpailu

Aalto-yliopiston ja Habitaren pitkä yhteistyö tuottaa vuosittain kiinnostavan finalistien näyttelyn messuille. Tänä vuonna kilpailun aiheena oli Bonavan kohde, jossa asuinrakennusten sisäpihaan haettiin ratakaisuja kalusteisiin, ulkotiloihin ja ulkona olemiseen piha-alueella. Toivoisin, että Suomeen levittäytyisi laajemmin vihreämpien ja sosiaalisten kohtaamisten ja tekemisen pihat nykyisten parkkialueiden sijaan. Kiinnostavaa nähdä opiskelijoiden näkemykset osittain mallinnettuna Habitaressa.

Suunnittelukilpailun voittaja julkistetaan Arena-lavalla keskiviikkona 12.9. klo 10.30

Lue lisää
Antiikki-tapahtuma

Rakastan vanhoja esineitä! Parasta on saada jotain, missä on ajan patinaa tai klassista kauneutta, jota ei voi saada helposti mistä vain. Antiikki-tapahtuma on aarrearkku, jonne menen aina ostoksille. Minulle kodin hengen tekee sekoitus vanhaa ja uutta, eri tarinoita ja patinoita.

Tutustu tapahtumaan
Habitare Pro -tapahtuma

Designalan ammattilaistapahtuma, jossa jokaiselle kolmelle arkipäivälle huippupuheenvuoroja ja alalle tärkeitä yrityksiä osastoillaan. Tapahtumaan pääsee vain alan ammattilaiset ja alan opiskelijat. Tapahtumassa kuullaan meille ammattilaisille inspiroivia puheenvuoroja muun muassa usealta alan huippuarkkitehdiltä, Kvadratin tuotekehityksestä, vihersuunnittelusta kansainvälisissä arkkitehtuurikohteissa, valaistuksesta arkkitehtuurissa ja taiteessa jne.

Tutustu tapahtumaan

 

Tutustu messujen koko ohjelmaan