Skip to content

Parvekkeen ja terassin sisustus – viisi vinkkiä ulkotilojen sisustamiseen

Kaipaako parveke tai terassi päivitystä, mutta olet epävarma sisustukseen liittyvissä valinnoissa? Kurkkaa Veken vinkit parvekkeen ja terassin sisustukseen ja luo rento ja kesäinen tunnelma!

1. Valitse kalusteet tilan ja tarpeen mukaan

Erilaiset ulkotilat kannattaa sisustaa tarpeet ja olosuhteet huomioon ottaen. Käytössä olevan tilan koko, sijainti ja käyttötarkoitus antavat raamit toimivalle kokonaisuudelle. Erityisesti pienessä tilassa kalustevalinnat kannattaa tehdä harkiten. Tilaan kannattaa jättää sopivasti väljyyttä myös liikkumiselle ja olemiselle.

Nietos riippukeinu Veke

Kuvassa polyrottinkinen Nietos riippukeinu ja teline. Riippukeinussa mukana muhkeat pehmusteet.

2. Pienen parvekkeen sisustus – loihdi viihtyisä keidas

Pieni parveke toimii kesäisin sisätilojen jatkeena. Oikean kokoisilla kalusteilla teet parvekkeesta kutsuvan ja viihtyisän. Pienet parvekesetit luovat pienempäänkin tilaan kotoisan sopukan esimerkiksi rauhallisia aamukahveja varten. Jos käytät parveketta enemmän oleskeluun, pieni sohva tai lattiatyynyt ovat hyvä valinta.

Lehmus-Envy parvekeryhmä Veke

Kuvassa näyttävä Lehmus-Envy parvekeryhmä. Lehmus nojatuoli sopii sekä ulko- että sisäkäyttöön.

3. Terassin sisustus – Näin teet suuremmista ulkotiloista viihtyisät

Jaottele suuri piha tai terassi tarpeiden ja toimintojen mukaan. Isommalle terassille mahtuu mukavasti niin ulkosohva kuin ruokailuryhmä. Kokoa tai erottele tila esimerkiksi matoilla ja kasveilla. Aurinkotuolit ja riippumatot luovat kotiisi lomakeitaan tuntua. Auringon paahteelta ja pieneltä sateelta saat suojaa erilaisilla aurinkovarjoilla. Lasitetun terassin sisustus on huolettomampaa, sillä tällöin puutarhakalusteet ovat suojassa sään vaihteluilta.

 

4. Vihersisustamisella eloa ulkotiloihin

Parveke tai terassi on oiva paikka myös vihersisustamiselle. Hyödynnä rohkeasti myös seinä- ja kattotilaa ripustamalla esimerkiksi amppeleita. Paahteiselle parvekkeelle sopivat hyvin myös erilaiset tekokasvit, jotka voi huoletta unohtaa loman ajaksi ja palata ihastelemaan taas myöhemmin.

 

Kuvan Usva kahden istuttava riipputuoli on nautiskelijan unelma.

5. Materiaalien valinta erilaisiin ulkotiloihin

Puutarhakalusteiden yleisimmät materiaalit ovat puu, rottinki, muovi ja polyrottinki. Katetulla terassilla ja lasitetulla parvekkeella kalusteet ovat paremmin suojassa ja säilyvät hyvänä pidempään.

  • Luonnonmateriaalit ovat ajattomia ja tyylikkäitä, mutta herkempiä sään vaihtelulle ja ne kannattaa huoltaa säännöllisesti ja suojata tarpeen mukaan.
  • Kevyet polyrottinki- ja muut muovikalusteet kestävät monenlaisessa säässä jopa vuosikausia, yleensä pesu riittää.
Scandic sohvaryhmä Veke

Kuvan polyrottinkinen Scandic sohvaryhmä on siro ja näyttävä kokonaisuus. Ihanan muhkeat sohvatyynyt kutsuvat istahtamaan.

Inspiroidu lisää ja löydä kauniit puutarhakalusteet omalle pihallesi Veke.fi -verkkokaupasta!